АКТУАЛЬНО

Атаки російської авіації створюють серйозну загрозу для українського фронту

Україна зіштовхується з новими викликами на фронті, оскільки російська авіація посилила свої атаки, що створює суттєву загрозу для оборонних позицій українських військ. За даними агентства Reuters, у Києві визнають, що Росія зосередила свої зусилля на стратегічному східному логістичному вузлі Збройних Сил України (ЗСУ) в Покровську. Це посилення тиску спричинило серйозні ускладнення для української оборони на Донбасі.

Завдяки «хвилям керованих бомб і піхоти» Москві вдалося домогтися «найбільших територіальних завоювань з весни», пише Reuters.

Російські війська неухильно просуваються вперед на кількох фронтах у східній частині Донецької області. Вони відбили близько 57 квадратних кілометрів за тиждень, що є третім за величиною показником з квітня, стверджує агентство з посиланням на аналітика Black Bird Group Пасі Паройнена.

Представник Нацгвардії Руслан Музичук виділив бомбардування російськими літаками як особливу проблему. «Це суттєва загроза… оскільки Покровський і Торецький фронти приймають на себе більшу частку щоденних авіаударів, що наносяться по українських позиціях», – зазначив він.

Керовані бомби, що скидаються з літаків, мають вирішальне значення для тактики Москви на полі бою, підтвердив Reuters київський експерт з авіації Валерій Романенко. Він припустив, що постачання F-16 в Україну може змінити ситуацію, але додав, що поки що їхнє використання в цих цілях є малоймовірним з огляду на ризик, з яким у результаті зіткнуться нові пілоти, які керують дорогими американськими винищувачами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ