АКТУАЛЬНО

Байден підписав історичний закон щодо заборони імпорту урану з Росії

Спільно з країнами G7 США збираються припинити російську монополію в галузі ядерної енергетики. Президент США Джо Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану, спрямований на зменшення залежності від РФ у цій сфері.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що цей закон є “історичним” і наголосив на важливості його прийняття. За законом, який набуде чинності через 90 днів, буде встановлено винятки для випадків, коли загрожується безпека роботи американських ядерних реакторів.

Росія постачала майже чверть збагаченого урану для американських комерційних реакторів, але цей крок спричинив зростання занепокоєння щодо економічної залежності США від РФ. Заміна російського урану може виявитися складною задачею та призвести до підвищення його вартості.

Крім того, Велика Британія також заявила про свої плани зруйнувати монополію РФ у цій галузі. Вони нададуть 246 мільйонів доларів консорціуму Urenco на будівництво лінії для виробництва низькозбагаченого урану з високим вмістом, що є альтернативою продукції “Росатому”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ