АКТУАЛЬНО

Галактика-Близнюк: знайдена давня сусідка нашого Всесвіту

Недавнє дослідження міжнародної групи вчених допомогло виявити неймовірно старовинну галактику, яка за своєю структурою дуже схожа на наш рідний Чумацький Шлях. Це відкриття, опубліковане в журналі Nature, вразило науковців, оскільки до цього часу вважалося, що подібні галактики існували в період “молодості” Всесвіту.

Дослідження виявило далеке утворення ceers-2112 за допомогою камери ближнього інфрачервоного діапазону космічного телескопа Джеймса Вебба. Хоча спочатку зображення здавалося лише туманною плямою, подальші обстеження розкрили його як стародавню галактику, яка має складну спіральну структуру, схожу на Чумацький Шлях.

Вчені вважали, що складні форми галактик потребують великого часу для свого утворення. Однак збагачені відомостями від ceers-2112, дослідники зробили припущення, що вже через 2 мільярди років після Великого вибуху галактика могла мати вигляд, схожий на той, який вони зараз спостерігають.

Це відкриття суперечить прийнятим раніше ідеям про формування галактик та їх еволюцію, підводячи під сумнів теорії, які стверджували, що складні форми, подібні до Чумацького Шляху, виникли тільки близько 8 мільярдів років тому.

Це відкриття поєднується з іншими несподіваними відкриттями, що стосуються умов раннього Всесвіту, світіння деяких галактик надто яскраве або зростання чорних дір занадто швидке. Все це породжує нові питання та вимагає перегляду наших теорій, що стосуються формування галактик.

Вчені намагаються пояснити ці та подібні явища, щоб краще зрозуміти виникнення та еволюцію Всесвіту, над якими вони працюють, аби вибудувати ще повнішу картину світу, в якому ми існуємо.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ