АКТУАЛЬНО

Байден сказав, що все більше розчарований похмурими цифрами опитувань

У ніч перед тим, як президент Байден вирушив з Вашингтона, щоб відсвяткувати День подяки в Нантакеті, штат Массачусетс, він зібрав своїх найближчих помічників на зустріч у резиденції Білого дому.

Після помилування пари індиків, що є щорічною традицією Білого дому, Байден виголосив кілька суворих слів для невеликої групи, що зібралася: Його результати опитувань були неприйнятно низькими, і він хотів знати, що його команда та його кампанія роблять з цього приводу. Він поскаржився, що його економічне послання мало що зробило, навіть коли економіка зростала, а безробіття падало, за словами людей, знайомих з його коментарями, які говорили на умовах анонімності, щоб обговорити приватну розмову.Протягом кількох місяців президент і перша леді Джилл Байден говорили помічникам і друзям, що вони розчаровані низьким рейтингом схвалення президента та опитуваннями, які показують, що він відстає від колишнього президента Дональда Трампа, лідера в боротьбі за номінацію від Республіканської партії — і останніми тижнями вони засмучені тим, що не досягають більшого прогресу.

“Ми так чи інакше не обговорюємо приватні розмови президента”, – заявив представник Білого дому Ендрю Бейтс. «Президент і перша леді регулярно зустрічаються зі своєю старшою командою для оновлення та перегляду планів».

Після цієї листопадової зустрічі, про яку раніше не повідомлялося, більшість опитувань продовжують показувати, що Байден відстає від Трампа на національному рівні і, що важливіше, у ключових штатах, що беруть участь у бойових діях. Накопичення тривожних опитувань для Байдена ускладнило демократам їх відкидання, що призвело до нових розмов серед офіційних осіб Байдена та союзників про те, чи потрібна президенту та його команді зміна стратегії. І тепер демократи в конкурентних перегонах все більше стурбовані тим, що Байден зашкодить їхнім власним електоральним перспективам.

Член Палати представників Елісса Слоткін (D-Mich.), яка балотується на відкрите місце в Сенаті штату, висловила союзникам стурбованість тим, що вона, можливо, не зможе виграти свої перегони, якщо Байден буде на першому місці, за словами людей, знайомих з розмовами. Представник кампанії Слоткін сказав, що вона “з нетерпінням чекає можливості балотуватися з президентом Байденом”.

“Як часто говорила конгресвумен Слоткін, мічиганці дбають про результати, і ніхто не може сперечатися з результатами, які ми бачимо в Мічигані: бруд рухається, а заводи будуються та розширюються завдяки законодавчим досягненням демократів за президента Байдена, включаючи Закон CHIPS та двопартійний закон про інфраструктуру”, – йдеться у заяві речника Остіна Кука.

На додачу до складного політичного ландшафту, порядок денний Байдена висить на волосині на Капітолійському пагорбі, оскільки його заклики надати більше допомоги Україні та Ізраїлю загрузли в партизанських боях після того, як візит президента України Володимира Зеленського не зміг забезпечити прорив. Минулого тижня республіканці в Палаті представників також офіційно оформили розслідування щодо імпічменту президента, незважаючи на те, що ще не представили доказів того, що Байден отримував вигоду від закордонних ділових операцій свого сина.

Офіційні особи Байдена звикли до занепокоєння демократів щодо кожного їхнього кроку та стану їхньої кампанії. Вони регулярно вказують на коментарі, зроблені законодавцями, донорами та експертами, які оголосили первинну кампанію Байдена у 2020 році закінченою, коли він був розгромлений в Айові та Нью-Гемпширі, перш ніж він виграв номінацію та президентство.

Але тепер рейтинг схвалення Байдена досяг рекордно низького рівня, склавши 38 відсотків, а 58 відсотків не схвалюють, згідно з середнім показником Washington Post у 17 опитуваннях у листопаді та грудні. Виборці, включаючи більшість демократів, особливо стурбовані віком Байдена і постійно вважають його більшою проблемою для 81-річного президента, ніж для 77-річного Трампа.

У Штатах нещодавні опитування CNN показали, що Байден відстає від Трампа в Мічигані на 10 пунктів, а в Джорджії – на 5 пунктів. На початку листопада опитування New York Times-Siena College показали, що Байден відстає від Трампа в п’яти з шести найбільш конкурентних штатів на полі бою: Трамп випередив Байдена на 10 процентних пунктів у Неваді, шість у Джорджії, п’ять в Аризоні та Мічигані та чотири в Пенсільванії. Байден випередив Трампа на два у Вісконсині. У 2020 році Байден переміг Трампа у всіх шести цих штатах, хоча і з дуже невеликим відривом.

“Я відчуваю те ж саме, що і в 2015 і 2016 роках”, – сказала член Палати представників Деббі Дінгелл (демократ, штат Мічиган). «Є над чим працювати».

Вона додала: «Наступний рік буде дуже конкурентоспроможним. Країна розлючена”.

У неділю ввечері президент і перша леді зупинилися в штаб-квартирі кампанії у Вілмінгтоні, штат Делавер, щоб повечеряти зі співробітниками кампанії. Вони провели там приблизно годину, спілкуючись з персоналом (президент також приєднався до деяких дзвінків FaceTime з членами сім’ї) і їли італійську їжу.

Президент у коротких зауваженнях сказав своїм співробітникам, що вибори були важливішими за нього і про майбутнє демократії в країні, за словами людини, знайомої з його коментарями.

Залишаючи офіси, Байден сказав журналістам, які запитали, чому він програє Трампу в опитуваннях, що люди читають “неправильні опитування”.

Публічно офіційні особи кампанії Байдена та союзники Демократичної партії применшували значення опитувань, закликаючи прихильників здебільшого ігнорувати їх. Вони стверджують, що до виборів залишився майже рік, і опитування не передбачають результатів, а скоріше є моментальним знімком поточного моменту. Вони кажуть, що більшість виборців ще не звертають уваги на вибори, і опитування зміняться, коли перегони стануть чітким вибором між Байденом і Трампом.

Однак лише нещодавно офіційні особи Байдена почали розширювати кампанію, яку вони розпочали у квітні, після місяців попереджень провідних демократів у штатах, що беруть участь у бойових діях, про те, що вони занадто повільні, щоб будувати свою операцію. Після Дня подяки кампанія оголосила про лідерські команди в Неваді, Мічигані, Вісконсині та Південній Кароліні, і до кінця року планується оголосити більше співробітників, повідомили представники кампанії.

“Республіканські праймеріз можуть закінчитися швидко, а загальні вибори можуть початися через тижні, а не місяці”, – сказав Саймон Розенберг, стратег Демократичної партії. “З огляду на галасливість Трампа і його здатність залякувати себе в щоденних інформаційних війнах, я думаю, що дуже важливо, щоб кампанія Байдена якнайшвидше перейшла в режим загальних виборів. Ми не там, де хочемо бути. Частина нашої коаліції блукає, і нам потрібно йти за ними». Представники кампанії Байдена вказують на їхню тісну співпрацю з Національним комітетом Демократичної партії, стверджуючи, що вони мали фору у створенні національного передвиборчого апарату. З моменту обрання Байдена DNC продовжує інвестувати в штати, що беруть участь у бойових діях, включаючи нещодавно запущене пілотне випробування своєї організаційної стратегії на 2024 рік у Вісконсині та Арізоні.

“Ми методично і стратегічно будуємо інфраструктуру, яка нам знадобиться, щоб активізувати широку і різноманітну коаліцію виборців, яка відправила Джо Байдена і Камалу Д. Харріс в Білий дім, і впевнені, що повний передвиборчий апарат, який будує три роки значних інвестицій в DNC, стане потужною силою, щоб перемогти будь-якого республіканця MAGA, з яким ми зіткнемося в наступному році, “, – йдеться у заяві речника кампанії Байдена Ті Джей Дакло.

Однією з яскравих плям останніх тижнів для Байдена стала його операція зі збору коштів. Люди, знайомі з цими зусиллями, кажуть, що вони оптимістично налаштовані, що досягнуть своєї мети в 67 мільйонів доларів в останньому кварталі 2023 року, як правило, у важкий час для збору грошей через День подяки та Різдво.

За 36-годинний період цього місяця кампанія Байдена зібрала понад 15 мільйонів доларів лише в Південній Каліфорнії. Масове вилучення відбулося після того, як кандидати від Демократичної партії, включаючи Байдена, утрималися від збору коштів у Лос-Анджелесі через майже чотиримісячний страйк акторів, який закінчився на початку листопада. Перебуваючи в Каліфорнії, і президент, і перша леді відвідали зіркові збори коштів: Ленні Кравіц виступив на одному з президентом, а Кріссі Тейген і Керрі Вашингтон влаштували захід для першої леді, а список гостей включав актрису Джулію Луї-Дрейфус.

А минулого тижня провідні донори Байдена зібралися в готелі Waldorf Astoria у Вашингтоні, колишньому готелі Trump International Hotel, на засідання національного фінансового комітету, де багато хто радів захопленню приміщення, яке кілька років тому було улюбленим водопоєм чиновників і союзників Трампа під час каденції колишнього президента.

«Останні кілька тижнів були напрочуд успішними», — Джеффрі Катценберг, кіномагнат, який є давнім фандрейзером від Демократичної партії та національним співголовою кампанії Байдена.

Тепер демократи в штатах, що беруть участь у бойових діях, кажуть, що хочуть бачити ці гроші в дії.

Колишній конгресмен Конор Лемб (Пенсільванія), який минулого тижня відвідав збір коштів президента у Філадельфії, заявив, що кампанія Байдена повинна активізувати мережу низових прихильників партії.

“На думку багатьох демократів, у 2020 році ми проводили кампанію за набір ідей, і ми вступили на посаду і втілили їх у життя”, – сказав він. «Ми відчуваємо, що нам є хороша історія, яку можна розповісти, але, схоже, вона ще не зареєстрована».

За його словами, багато прихильників Байдена перебувають у “стані паралічу” щодо того, як взяти участь у кампанії та покращити становище президента.

“Я думаю, що багато активістів вважають, що всі, кого вони знають, задоволені президентом”, – сказав Лемб. “Вони не розуміють, хто в більшості країни незадоволений і що робити, щоб змінити свою думку.

Він додав: «Багато хто з нас дивиться на кампанію за лідерство, щоб дізнатися, як ми збираємося подолати це разом і яку роль вони хочуть, щоб ми відігравали».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ