АКТУАЛЬНО

Байден звернувся до Путіна

Президент США Джо Байден особисто зустрів літак із звільненими американськими в’язнями, які повернулися з Росії, на об’єднаній базі Ендрюс у Меріленді. Вітаючи повернення своїх громадян додому, Байден висловив “задоволення” з цього приводу. Відповідаючи на питання журналістів про його послання президенту Росії Володимиру Путіну після обміну ув’язненими, Байден коротко відповів: “Зупинись”.

Президент підкреслив єдність і можливості США, наголосивши: “Немає нічого, що виходить за рамки наших можливостей, коли ми діємо разом… Нічого… Ми – Сполучені Штати Америки”. Віцепрезидентка Камала Гарріс також зазначила, що цей успішний обмін ув’язненими демонструє “силу дипломатії”, називаючи це “надзвичайним днем”.

1 серпня в Туреччині відбувся масштабний обмін ув’язненими між Росією та низкою західних країн, включаючи США, Німеччину, Польщу, Словенію та Норвегію. В рамках цього обміну Росія отримала кілера Красікова та шпигунів Анну й Артема Дульцевих. У свою чергу, Росія звільнила відомих політичних в’язнів, таких як Ілля Яшин і Володимир Кара-Мурза, журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, журналістку татаро-башкирської служби Радіо “Свобода” Алсу Курманашеву, а також колишнього морського піхотинця Пола Вілана та громадянина Німеччини Патріка Шебеля.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ