АКТУАЛЬНО

Швейцарія виступає за повну заборону діяльності організації ХАМАС на своїй території

Федеральна рада Швейцарії в середу ініціювала прийняття закону про заборону терористичної організації ХАМАС, яка вчинила напад на Ізраїль 7 жовтня, призводячи до загибелі близько 1200 осіб.

Згідно з рішенням, прийнятим Федеральною радою, Федеральний департамент юстиції та поліції та Федеральний департамент оборони, цивільного захисту та спорту Швейцарії повинні розробити законопроєкт щодо заборони діяльності ХАМАС в країні до кінця лютого 2024 року.

“Закон забезпечить федеральній владі необхідні інструменти для протидії будь-якій діяльності ХАМАС чи підтримки цієї організації в Швейцарії”, – заявив уряд країни.

Також, внаслідок аудиту фінансової допомоги організаціям, що працюють у регіоні проживання палестинців, Федеральна рада Швейцарії вирішила розірвати контракти з трьома із 11 організацій через виявлені “невідповідності”.

У звіті також зазначено, що з урахуванням складної ситуації в Ізраїлі та секторі Гази, Федеральна рада закликає до дотримання міжнародного гуманітарного права, зокрема захисту цивільного населення.

Запропонований закон, ймовірно, отримає підтримку парламенту, оскільки у Федеральному уряді представлені міністри від чотирьох найбільших партій країни. Партія ультраправа – Швейцарська народна партія, яка перемогла на останніх виборах, також висловлює активну підтримку для заборони діяльності ХАМАС. У жовтні генеральна прокуратура Швейцарії розпочала кримінальне провадження щодо можливого фінансування ХАМАС швейцарською пропалестинською організацією.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ