АКТУАЛЬНО

Бійці “Азову” відновили контроль над частиною Нью-Йорка та деблокували українських військових

Військові 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” здійснили успішну операцію з відновлення контролю над частиною селища Нью-Йорк, що на Донеччині, та деблокували українські сили, які опинилися в оточенні. Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі бригади.

Бійці “Азову” активно беруть участь в оборонних та наступальних діях у районі Нью-Йорка та його околиць, намагаючись покращити тактичне положення на Торецькому напрямку.

“Ситуація на лінії бойового зіткнення була критичною, коли бригада була залучена до бойових дій. Але завдяки професіоналізму, мужності та бойовому духу бійців, вдалося стабілізувати ситуацію, відновити контроль над частиною Нью-Йорка та деблокувати Сили оборони, які знаходились в оточенні ворога”, — йдеться в повідомленні “Азову”.

Наступальні та оборонні дії продовжуються

Попри успіхи, ситуація залишається напруженою. За добу російські війська здійснюють до 15 штурмів у зоні відповідальності бригади. Однак, бійці “Азову” успішно тримають оборону та контратакують, не дозволяючи ворогу просуватися вперед.

“Російські окупанти неодноразово заявляли про повну окупацію Нью-Йорка, але це чергова маніпуляція. Українські сили контролюють частину селища і продовжують боротьбу за його повне звільнення”, — наголошують у “Азові”.

Ситуація на сході залишається складною

За даними, наданими 53-ю окремою механізованою бригадою, ситуація в Нью-Йорку залишається складною. Окупанти контролюють більшу частину селища, проте українські військові утримують свої позиції, попри численні атаки малими групами ворога.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ