АКТУАЛЬНО

Більше 20 тисяч благодійних організацій в Україні: тенденція до зростання

Станом на грудень поточного року, зареєстрованих благодійників налічується понад 20,6 тисячі, що свідчить про збільшення їх кількості на 74% протягом періоду з лютого 2022 року. Про це повідомляє Міністерство реінтеграції.

Серед цих осіб є як нові благодійники, так і ті, які недавно отримали офіційний статус. Значне зростання їх числа пояснюється активізацією громадянського суспільства з початку війни, коли вони стали мобілізуватися для надання допомоги Збройним Силам та мирним мешканцям.

Отримання офіційного статусу має для благодійників важливе значення, оскільки це відкриває широкі можливості, такі як право на відкриття банківських рахунків, залучення фінансування, співпраця з волонтерами, укладання договорів щодо волонтерської діяльності та видання волонтерських посвідчень.

У рамках гуманітарного реагування Міністерство реінтеграції тісно співпрацює з різними благодійними організаціями, серед яких Благодійний фонд “Стабілізейшен Суппорт Сервісез”, Благодійний фонд “Восток SOS”, Благодійний фонд “Право на захист”, Міжнародний благодійний фонд добра та любові, Благодійний фонд “Helping to Leave”, Благодійний фонд “Там, де ми – там Україна”, Благодійний фонд “Ветеран Хаб ++” та інші. Ці організації активно займаються адвокацією та соціальним захистом ветеранів, надають гуманітарну, юридичну, психологічну допомогу, здійснюють евакуацію, тимчасове розміщення переселенців, надають консультації членам сімей військовослужбовців і підтримують ветеранів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ