АКТУАЛЬНО

Перша наземна сонячна електростанція в ЄС введена в експлуатацію

Компанія Čevo Solar успішно введе в експлуатацію свою першу наземну сонячну електростанцію в Чорногорії. Фотоелектрична установка під назвою Čevo Solar з потужністю 4,4 МВт розташована в селі Чево, неподалік від історичної столиці країни Цетіньє.

На площі 70 000 квадратних метрів встановлено 8112 сонячних панелей з піковою потужністю 545 Вт кожна. Запланований річний обсяг виробництва становить 6064 МВт/год. Конструкція, на якій розташовані панелі, складається з 312 струн.

Важливо відзначити, що Чорногорія затвердила містобудівні та технічні умови для будівництва 30 великих електростанцій із використанням відновлюваних джерел енергії, переважно сонячної. Загальна потужність цих станцій складає 4000 МВт, але впровадження відбувається повільними темпами.

Місцевість Чево визначається як одне з перспективних місць для будівництва сонячних електростанцій. У серпні чорногорський системний оператор CGES уклав угоди про підключення двох запланованих сонячних енергосистем загальною потужністю 615 МВт.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ