АКТУАЛЬНО

Білий дім заявив, що Північна Корея надає Росії балістичні ракети

Росія відновила власні внутрішні постачання крилатих ракет, але, щоб не відставати від інтенсивності обстрілу України, вона звернулася до Північної Кореї та Ірану.

У четвер Білий дім звинуватив Північну Корею в наданні Росії балістичних ракет, якими Москва почала обстрілювати цілі в Україні, і заявив, що натомість Північна Корея прагне отримати ряд російських військових технологій.

Вироблені в Північній Кореї ракети з радіусом дії 550 миль були доставлені до Росії в порушення обмежень ООН щодо Північної Кореї, заявив Білий дім, оприлюднивши нещодавно розсекречені дані розвідки. Уряд Кім Чен Ина регулярно ігнорує ракетні обмеження.

Джон Кірбі, речник Білого дому з питань національної безпеки, заявив, що деякі з перших ракет північнокорейського виробництва були випущені по Україні у вівторок, хоча неясно, яку шкоду вони могли завдати. Останніми тижнями Росія посилила свої ракетні та безпілотні атаки на цивільні цілі та інфраструктуру в Києві та інших містах, намагаючись підірвати волю України до боротьби в той момент, коли Україні не вистачає власних ракет і боєприпасів.

Такий крок Північної Кореї ставить перед Сполученими Штатами дві серйозні проблеми. Це свідчить про те, що Росія нарощує власне виробництво ракет новими поставками в той час, коли Конгрес все ще стримує додаткову допомогу Україні, включно з артилерією та системами ППО. І це свідчить про те, що Росія, яка колись співпрацювала зі Сполученими Штатами, намагаючись стримати ядерну та ракетну програми Північної Кореї, тепер розглядає можливість допомогти Північній Кореї розробити кращі системи доставки.

Росія відновила власні внутрішні постачання крилатих ракет , а також ракет меншої дальності та артилерії, незважаючи на фінансові санкції Заходу та експортний контроль. Але щоб не відставати від інтенсивності обстрілу України, вона звертається до Північної Кореї та Ірану. Пан Кірбі сказав, що радіус дії ракет, які зараз доставляються з Північної Кореї, означає, що вони можуть бути запущені з глибини Росії, де Україні важче вразити місця запуску, і все одно досягти низки українських міст.

Технологія, яку шукає Північна Корея, включає винищувачі та технологію запуску балістичних ракет, сказав пан Кірбі. Інші американські офіційні особи повідомили, що Північ також шукає додаткової допомоги щодо радіусу дії та точності своїх міжконтинентальних балістичних ракет, які вона неодноразово випробовувала в останні місяці. Але незрозуміло, чи погодилася Росія надалі допомагати Північній Європі щодо цих ракет, здатних нести ядерну зброю. У минулому Північна Корея значною мірою покладалася на те, що здавалося російськими ракетами, але ніколи не було ясно, наскільки тісно вона співпрацювала з російськими інженерами.

Адміністрація Байдена натиснула на законодавців на Капітолійському пагорбі, щоб вони надали Україні ще 50 мільярдів доларів для фінансування її військових операцій цього року. Республіканська опозиція зростає, а лідери партії заявляють, що підтримають додаткову допомогу лише в тому випадку, якщо адміністрація Байдена піде на значні поступки в прикордонній політиці.

Пан Кірбі, виступаючи в Білому домі в четвер, заявив, що поставки ракет до Росії підкреслюють необхідність передачі нової допомоги українцям. Білий дім стверджує, що від минулорічних пакетів зброї практично нічого не залишилося. І пан Кірбі стверджував, що на карту поставлена ​​довіра до Америки.

«Знаєте, хто ще дивиться? Володимир Путін і президент Сі в Пекіні», – сказав він. «Вони спостерігають, чи справді Сполучені Штати виявляться надійним партнером».

Немає жодних коментарів з боку Північної Кореї чи Росії щодо оголошення Білого дому.

Останніми тижнями Росія активізувала атаки на цивільну інфраструктуру. Пан Кірбі сказав, що «масовані бомбардування» безпілотників і ракет вразили пологовий будинок, торговий центр і житлові райони, «вбивши десятки невинних людей і поранивши сотні».

Північна Корея та Росія обговорюють збільшення продажу зброї після візиту пана Кіма до Росії у вересні.Відтоді Північна Корея відправила до Росії сотні контейнерів із артилерійськими снарядами.Але вплив цих боєприпасів на поле бою був приглушений. Багато снарядів, за словами українських і американських чиновників, були старими і погано працювали, з високим рівнем псування.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ