АКТУАЛЬНО

Блекауту бути. Навіть якщо не буде обстрілів

В Україні, на тлі дефіциту енергетичної генерації, планові відключення електроенергії можуть початися вже в листопаді. Навіть без урахування можливих ракетних обстрілів, обмеження з великою ймовірністю будуть введені через нестачу виробництва електроенергії. Ситуація стає критичною, і українська влада готується до можливих локальних блекаутів. Про це пише видання Telegraf.

Сонячні панелі стають ключовим джерелом енергії у зв’язку з погодою, що дозволяє Україні зберігати частину енергетичної незалежності. Сонячні електростанції здатні генерувати електроенергію протягом дня, навіть даючи змогу експортувати її в Європу. Однак із настанням ночі профіцит електроенергії скорочується.

Депутат Сергій Нагорняк підкреслює, що з середини листопада можливий дефіцит електроенергії, який не можна буде компенсувати навіть імпортом. Це потенційно пов’язано з очікуваннями обстрілів по балансуючих потужностях і підстанціях “Укренерго”. У разі обстрілів і затримок у відновленні енергетичної інфраструктури, існує ризик локальних блекаутів і регіональних відключень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ