АКТУАЛЬНО

Аборти лідирують серед причин смерті у світі

У 2023 році аборти стали головною причиною смертей у світі, обігнавши навіть інфекційні захворювання та рак.

Минулого року аборти перевищили інші важливі причини смерті, такі як інфекційні захворювання та онкологічні недуги, ставши лідером за кількістю. За статистикою, інфекційні хвороби призвели до понад 12,9 мільйона смертей, тоді як від раку померло понад 8,2 мільйона людей. Куріння та алкоголь викликали смерть понад 4,9 мільйона та більше 2,4 мільйона осіб відповідно.

Значну кількість смертей також призвели ВІЛ/СНІД (понад 1,6 мільйона осіб) та дорожньо-транспортні пригоди (понад 1,3 мільйона). Самогубства забрали життя понад мільйона людей. Інші причини, такі як грип, малярія та ускладнення під час пологів, також призвели до тисяч смертей.

За даними Worldometer, загальна кількість смертей у 2023 році становила понад 60,6 мільйона. Проте, якби аборти розглядалися як смерті, ця цифра перевищила б позначку у 100 мільйонів, при цьому самі аборти становили б понад 40%.

Незважаючи на введення численних обмежень на аборти на державному рівні у США після скасування Верховним Судом рішення у справі Roe проти Wade, кількість абортів у 2023 році залишилася приблизно на тому ж рівні, що й у 2022 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ