АКТУАЛЬНО

Блінкен прибув до Києва: деталі візиту

Уранці вівторка, 14 травня, до Києва прибув державний секретар Сполучених Штатів, Ентоні Блінкен. Його візит має на меті виявлення солідарності в контексті останніх поставок військової допомоги для Збройних сил України.

Цей візит є першим після затвердження наприкінці квітня Конгресом довгоочікуваного пакету військової допомоги для України на суму 61 мільярда доларів.

Мета візиту полягає у виявленні солідарності США з Україною, чиї сили оборони борються з наступом російських військ та масованими бомбардуваннями на північно-східному кордоні з РФ у Харківській області.

Американський чиновник з делегації, який умовно згодом поспілкувався з журналістами, зауважив, що Блінкен прибув до Києва рано зранку і сподівається “відправити сильний сигнал підтримки українцям, які, очевидно, перебувають у дуже складному становищі”.

“Місія державного секретаря полягає в тому, щоб розповісти про те, як наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб зміцнити їхню оборону, а також дозволити їм дедалі більше перехоплювати ініціативу на полі бою”, – зазначив посадовець.

Він також повідомив, що затверджені президентом Джо Байденом 24 квітня артилерія, ракети великої дальності, відомі як ПТРК, і системи протиповітряної оборони вже надходять до Збройних сил України.

Це не перший візит Ентоні Блінкена в Україну. Він відвідав країну в вересні минулого року і провів зустрічі з політичним керівництвом держави.

Минулого тижня США виділили Україні пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів, який включає ракети для систем Patriot і NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, серед іншого.

У Білому домі вже анонсували новий пакет допомоги для України, і екс-заступник державного секретаря Вікторія Нуланд заявила, що цього літа США передадуть Україні ще більш дальнодійну зброю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ