АКТУАЛЬНО

Боротьба за Мар’їнку: у ЗСУ розповіли про важливість утримання міста

У Збройних Силах України (ЗСУ) наголосили на важливості утримання міста Мар’їнка, не зважаючи на труднощі та пошкодження, які воно зазнало в результаті бойових дій. Командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський заявив, що завданням військового командування є врегулювання ситуації та збереження особового складу.

“Ми сьогодні чітко усвідомлюємо, якщо десь все знищено або немає можливості – наше завдання, перш за все, зберегти особовий склад. І ми вживаємо всіх заходів для того, щоб воно було не ‘любой ценой'”, – наголосив Тарнавський.

Мар’їнка, невелике містечко поблизу Донецька, перебуває під активним обстрілом та бойовими діями протягом другого року. Українські військові визначають важливість утримання міста, незважаючи на знищення та пошкодження, які завдав ворог.

Генерал Тарнавський порівняв ситуацію в Мар’їнці з іншими містами, зокрема Авдіївкою, де окупаційні війська РФ обходять бійців, щоб уникнути боїв в місті.

“Ми це спостерігали під час боїв за Бахмут”, – зазначив генерал, вказуючи на стратегічне значення утримання Мар’їнки.

Військовослужбовці ЗСУ спростовують заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу щодо окупації Мар’їнки Росією, вказуючи, що це не відповідає реальності. Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що українські військові знаходяться на півночі Мар’їнки, де триває активна бойова робота.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ