АКТУАЛЬНО

Бразилія пропонує новий підхід до оподаткування мільярдерів у рамках G20

Бразилія виступила з ініціативою створення нового підходу до оподаткування надзвичайно багатих осіб під час свого очолення G20. Проте США, найбільший учасник, ймовірно, буде проти цього плану.

Бразильські чиновники пропонують систему, яка змусить мільярдерів сплачувати більше податків, уникнувши декларування прибутків у офшорах. Разом із міністрами фінансів Франції, Іспанії, Німеччини та Південної Африки вони обговорюють план, за яким мільярдери мають сплачувати щорічно не менше 2% від їхнього загального статку.

Головна мета – збільшити надходження податків до бюджетів країн і зменшити розрив у доходах, який швидко зростає. Цей план асоціюється з минулорічною ініціативою мінімального корпоративного податку, який був підтриманий країнами G20.

На початку цього тижня глава Мінфіну США Джанет Єллен планує провести зустріч з колегами з G7, де буде обговорено податкові питання. Проте звіти підтверджують, що США не підтримають ініціативу Бразилії, вважаючи, що це не відповідає їхній позиції. Вони вважають за краще прогресивне оподаткування, не готуючись до підтримки “якогось загального глобального механізму оподаткування мільярдерів з перерозподілом доходів”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ