АКТУАЛЬНО

Британія не буде допомагати Україні вражати цілі в Росії

Останні новини від The Guardian принесли заяву глави британського оборонного відомства щодо підтримки України в контексті військових операцій проти Росії. Джон Хілі висловився, що Великобританія не буде надавати будь-яку допомогу Україні у враженні цілей на території Росії.

Глава британського оборонного відомства висловився проти будь-якої допомоги Україні з боку Лондона в ураженні цілей на території Росії. Як повідомляє The Guardian, Джон Хілі заявив, що британську зброю надають Україні для захисту, і це не заважає використання її по цілях у Росії, але без британської участі.

Британія не допомагатиме Україні вражати цілі в Росії, повідомляє The Guardian, посилаючись на висловлювання міністра оборони країни оборони. Цю заяву він зробив незадовго до звернення Зеленського безпосередньо до кабінету міністрів із проханням більш вільно використовувати зброю британського виробництва.

Джон Гілі не виключив, що задовольнить прохання українського президента про використання ракет британського виробництва проти російської території, але додав, що Британія не братиме участі в жодних подібних атаках.

«Ми надаємо зброю Україні для захисту її суверенної країни. І це не заважає їм завдавати ударів по цілях у Росії, але це повинні робити українці. Це має бути зроблено в рамках міжнародного гуманітарного права», – заявив він в інтерв’ю британській радіостанції.

The Guardian нагадує, що новий британський прем’єр Кір Стармер раніше заявляв, що Україна зможе використовувати ракети Storm Shadow проти цілей у Росії, але тільки в «оборонних» цілях. Прем’єр-міністр заявив минулого тижня: «Це ракети оборонного призначення, але Україні вирішувати, як їх використовувати для цих оборонних цілей».

У п’ятницю Зеленський звернувся до кабінету міністрів із закликом використовувати ракети Storm Shadow проти російських цілей. Він також закликав міністрів допомогти у створенні оборонно-промислової бази Європи, оскільки лідери всього світу пристосовуються до можливості приходу до влади другої, більш ізоляціоністської адміністрації Трампа.

Після цього на Даунінг-стріт заявили, що британські міністри «підтвердили свою прихильність підтримці України на всіх фронтах – від військової та фінансової підтримки до забезпечення того, щоб українці, які живуть тут, отримували підтримку і відчували головне послання Великої Британії про те, що ми всі єдині навколо них».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ