АКТУАЛЬНО

ООН не має змоги перевірити повідомлення про використання зброї з КНДР

Речник генсека Організації Об’єднаних Націй (ООН) наголосив на важливості дотримання санкцій, ухвалених Радою Безпеки, в контексті повідомлень про використання Росією північнокорейських балістичних ракет для нападів на Україну. Стефан Дюжаррік заявив про це, коментуючи питання щодо постачання ракет з Північної Кореї до РФ.

“Ми осуджували обстріли цивільних осіб та об’єктів цивільної інфраструктури… Важливо, щоб усі держави-члени дотримувалися ухвалених санкцій, а в Раді Безпеки є механізми для розгляду цих питань”, – підкреслив речник генсека ООН.

Зауваживши, що ООН не має можливості перевірити інформацію про використання зброї з Північної Кореї або будь-якої іншої країни, він підкреслив, що це серйозна справа, яка потребує уваги та дій.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що з 30 грудня 2023 року Росія використала принаймні 24 балістичні ракети виробництва КНДР для обстрілів України, що призвело до загибелі 14 цивільних осіб та поранення понад 70.

Протягом майже двадцяти років Рада Безпеки ООН прийняла вісім резолюцій, які забороняють торгівлю зброєю з Північною Кореєю та загалом обмежують торговельні операції. Росія також підтримала ці санкції, і її дотримання є невід’ємною частиною міжнародної спільноти.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ