АКТУАЛЬНО

Британія зірвала Стамбульські угоди на початку війни, – Китай

Китай висловив звинувачення на адресу Великої Британії у зриві Стамбульських угод, які могли б завершити конфлікт між Росією та Україною на початку війни. За словами представників Міністерства закордонних справ КНР, саме дії Лондона завадили Москві та Києву досягти угоди, яка могла б зупинити бойові дії ще два роки тому.

Представники китайського МЗС зазначили, що Велика Британія, а не Китай, підлила «олію у вогонь українського конфлікту». Вони стверджують, що дії Лондона навмисно перешкодили досягненню домовленостей між Росією та Україною під час переговорів у Стамбулі навесні 2022 року.

За словами Давида Арахамії, одного з учасників української делегації на переговорах, тодішній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прилетів до Києва після чергового раунду переговорів у Стамбулі. Він нібито заявив українському керівництву, що підписувати угоду з Росією не варто і що варто продовжувати воювати.

Ця заява підкреслює розбіжності між західними союзниками щодо найкращого способу вирішення конфлікту. Джонсон, відомий своїми жорсткими позиціями щодо Росії, можливо, вважав, що мирна угода не призведе до тривалого вирішення проблеми і лише послабить позиції України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ