АКТУАЛЬНО

Мотовиловець запартнерився з Карплюком, який пов’язаний з сектами і АллатРа? – Ірина Федорів

Очільник партійного осередку “Слуг народу” на Київщині народний депутат Андрій Мотовиловець дав офіційно вказівку депутатам від “Слуг народу” підтримати на посаду секретаря представницю “Нових облич” у Бородянський селищній раді. Про це свідчить офіційний лист, який оприлюднили кілька днів тому.

Партію “Нові обличчя” очолює недоброчесний забудовник і ексмер Ірпеня Володимир Карплюк. Фігурант антикорупціних розслідувань, який не перший рік прогулює тюрму і про шлейф “Нових облич” і Карплюка Мотовиловець, заступник голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді, не може не знати.

Він допоміг команді Карплюка протягнути в Київській облраді рішення, яке сприяло дерибану Біличанського лісу. Згодом, щоправда, Мотовиловець назвав таке рішення ганебним і таким, яке треба скасувати. Але за 2 роки рішення не скасували. Довелося прокуратурі битися в суді і ліс таки відбили.

Самостійно рішення для порятунку лісу облрада не змогла прийняти. Забракло голосів. Всьому були виною консерви Дубінського – його депутати в облраді, які не хотіли давати голоси. Імена давно відомі.

І ось ми бачимо нові факти співпраці “Слуг народу” з Карплюком.

Тут треба додати, що франшизу “Слуг народу”, як і ЄС, на місцевих виборах 2020 року ексмер Ірпеня Карплюк забрав в регіоні під себе. Це такий процес, коли місцеві феодали забирають бренд парламенртських партій і ставлять під нього своїх людей. Звісно, не за просто так. Цей процес контролював зрадник Олександр Дубінський і адепт московських попів нардеп Артем Культенко.

І от зараз виплили нові цікаві моменти – взаємодія Карплюка з АллатРою. Що ж таке ця “АллатРа”, борди про яку рясно висіли в регіоні? І тут я додам, що бізнес зовнішньої реклами в регіоні для команди Карплюка не чужий.

“Під виглядом “місіонерства” учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію рф та публічно просували кремлівську ідею про створення “союзу слов’янських народів” під керівництвом москви. Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні “представництва” в кожному обласному центрі нашої держави. Ці осередки АллатРа масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї кремля”, – повідомляють в СБУ.

Карплюк і АллатРа

Відео, де Володимир Карплюк дає комантарі АллатРі було на Youtube.

Мешканці Приірпіння переживали, аби його не зачистили як доказ і його зберегли. Просто знаємо, вже були випадки. Так, з каналу скандальновідомого Сергія Іванова зник компліментарний сюжет про Карплюка, який робився Івановим під вибори. Там ексмер Ірпеня розкритикував Порошенка і, видно, після виборів відео прибрав, бо на виборах любить ставити зазвичай свічку і тим, і тим. Хто ж знає, як воно буде… Ну, і Іванова імідж тепер ще гірший, ніж був. То про всяк випадок зачистили. Карплюк у мера Бучі Анатолія Федорука вчився. Куми, як не як. Той пережив мало не всіх президентів країни. Вічний мер.

І от з каналу Аллатра, який таргетувався на Ірпінь сюжет щез. Хоча у Google за пошуком Карплюк АллатРа ще є слід.

Про що це може свідчити? Про те, що це було не просто випадкове інтерв’ю. Карплюк прекрасно усвідомлює ризики. А як зачистити канал, якщо не контактувати?

Відео збережене. Компліментарний сюжет з Івановим теж. Коли дехто збереться на вибори, то пригадаємо все.

Взагалі секти для Карплюка і розбудови його команди – це норма. Є у команді Карплюка Петро Щербина. Він починав з того, що був медіаконсультантом Сандея Аделаджі. Згадки про це у вікіпедії він ретельно зачищав. Так само зникло з мережі відео, де він тиснув на журналістку і вимагав задавати визначені питання. І пастори з піраміди Аделаджі опинилися… в компанії “Нових облич”. Юлія Кульчицька навіть отримала посаду. Та сама Юлія Кульчицька, яка звозила автобуси на антимайдан.

Ну, і звісно, тепер команда Карплюка вибудовує нові партнерства з владою не лише на місцевому рівні. Книжку Щербини “Битва за Ірпінь” видали бюджетним коштом – Мінкульт підсобив!

І от тому не дивує те, що всі консерви Дубінського – депутати, яких він завів в облраду та міські ради області, частина яких по домовленості з “Новими обличчями”, залишаються два роки на місцях. Політрада мала б їх відкликати, маючи імперативний мандат. Але цього не відбувається.

Натомість ми бачимо лист Мотовиловця про співпрацю з “Новими обличчями” і листи районних військових адміністрацій про те, що місцеві ради мають підготувати політичні паспорти громад. А це робиться під вибори.

Забагато збігів, як на мене. Хто-хто а Карплюк ніс по вітру тримає завжди.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ