АКТУАЛЬНО

Чекавши чотири роки, фотограф нарешті зафіксував ідеальний момент сонячних променів

Фотограф Джек Лодж витратив чотири роки, чекаючи на ідеальні умови, щоб зробити захоплюючий знімок “сонячної зірки” у скелястому отворі Дердл-Дор на Юрському узбережжі Великої Британії.

“Раніше нічого не виходило. Іноді їдеш годину, годину гуляєш, а потрібних погодних умов все немає і немає, хоча синоптики обіцяли ясне небо. Тож це постійна битва”, – ділиться враженнями Джек Лодж.

Сонце освітлює Дердл-Дор лише протягом двох-трьох тижнів на рік. Протягом цього короткого періоду промені створюють ефектне світлове шоу за аркою, триваючи менше ніж п’ять хвилин. Тому фотографові приходилося вставати о 5:00 ранку, щоб встигнути на місце та готувати обладнання.

На кадрі, який нарешті вийшов ідеальним, Сонце майже магічно просвічує природний прохід через арку. Це саме те враження, якого бажав досягти Лодж. Він використовував камеру Canon R5 з об’єктивом RF 15-35mm f/2.8 та надійним штативом, оскільки хвилі обмили його ноги. Знімок був зроблений о 07:10 ранку із витримкою 1/20 секунди.

Реакція фотографа на власну роботу описується як “божевільна” та “приголомшлива”. Його фотографії вже здобули десятки тисяч лайків у його соцмережах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ