АКТУАЛЬНО

Білий дім оголосив про найнижчий рівень інфляції в США після пандемії

Уряд США оголосив про досягнення найнижчого рівня інфляції у країні в період після пандемії, вдало знизивши ціни на пальне та деякі основні продукти харчування. Цю інформацію надала речниця Білого дому, Карін Жан-П’єр, в своїй заяві в четвер.

“Інфляція продовжує знижуватися, а економіка росте. Сьогодні річна інфляція впала до найнижчого рівня за понад два з половиною роки, а місячна інфляція залишається на нульовому рівні”, – зазначила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що уряду вдалося знизити ціни на бензин на $1,77 за галон від моменту, коли вони досягли піку через конфлікт Росії з Україною. Крім того, вартість деяких харчових продуктів також зменшилася.

“Економіка Сполучених Штатів виростала понад 5% протягом останнього кварталу, що є найшвидшим темпом зростання за часів Трампа в позапандемійний період”, – наголосила Жан-П’єр.

Однак вона також визнала, що ціни залишаються на високому рівні, і адміністрація робить додаткові зусилля для зниження витрат для населення. Серед заходів є підвищення ефективності ланцюгів постачання, зменшення цін на ліки, боротьба зі схованими зборами та інші ініціативи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ