АКТУАЛЬНО

Черговий удар безпілотників по Росії: вибухи на оборонному заводі

Минулої ночі Росія зазнала чергової масованої атаки безпілотників. За офіційними даними Міністерства оборони РФ, було збито 110 безпілотників, з них найбільша кількість над Курською (43) і Липецькою (27) областями, а також Орловською (18). Крім того, дрони були знищені над Нижегородською, Брянською та Московською областями.

Атака на завод імені Свердлова

Російські Telegram-канали повідомляють про атаку на оборонний завод імені Свердлова в Дзержинську, Нижегородська область. Завод спеціалізується на виробництві вибухових матеріалів і знаходиться під санкціями США та ЄС. Місцеві жителі заявляли про вибухи на території промислової зони заводу, один із моментів вибуху був зафіксований на відео.

Губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін повідомив у своєму телеграм-каналі, що атаку вдалося відбити за допомогою систем ППО, проте четверо працівників пожежної служби отримали осколкові поранення.

Безпілотники біля Москви

Мер Москви Сергій Собянін також заявив про знищення безпілотника, який рухався у бік столиці. Поки що немає інформації про пошкодження чи постраждалих у Московській області.

Попередні атаки

У ніч на 19 жовтня ударні БПЛА атакували завод “Кремній ЕЛ” у Брянській області, одного з провідних виробників електроніки в Росії. За кілька днів до цього під ударом безпілотників українських спецслужб опинилася авіабаза “Ханська”, де на момент атаки перебували кілька бойових літаків, включно з Су-34 та Су-35С.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ