АКТУАЛЬНО

Чому старшокласники в Україні навчатимуться на рік більше

З 2027 року в Україні старшокласники будуть навчатися на рік довше, щоб отримати краще підґрунтя для подальшої освіти чи виходу на ринок праці. Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час презентації дослідження «Зміст освіти у старшій профільній школі».

Мета такої зміни – зробити учнів більш підготовленими до вступу в університети. Як пояснив Лісовий, Міністерство працює над скороченням тривалості бакалаврату, щоб студенти могли отримувати спеціалізовану освіту швидше та з більшою якістю. Для цього планується впровадження додаткового року навчання у школі, що дозволить учням визначитися з професійними профілями і здобути необхідні знання.

«Якщо ви обрали університет, то приходите туди більш підготовленими, а якщо вирішили вступити до професійного коледжу – ви виходите на ринок праці вже з конкретною професією», – зазначив міністр.

Окрім додаткового року в школі, в уряді розглядається можливість скорочення тривалості бакалаврату для певних спеціальностей. Очікується, що це дозволить зробити навчання більш ефективним і сконцентрованим на професійних навичках.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ