АКТУАЛЬНО

Курс валют в Україні продовжує коливатися: долар та євро зростають

Останнім часом в Україні відбулись значні зміни в обмінному курсі валют, особливо відзначається зростання курсу долара та євро. За останні два дні курс гривні продовжує знижуватися в обмінних пунктах. За даними моніторингу, на п’ятницю, 10 листопада, середні курси долара та євро склали відповідно 37,70 гривень та 40,35 гривень, що є відображенням їхнього постійного зростання.

В обмінних пунктах долар можна купити в середньому за 37,20 гривні, а євро за 39,65 гривні. Тим часом на міжбанку курс американського долара коливається в межах 36,08 – 36,10 (купівля-продаж). Це на 3 копійки вище порівняно із закриттям попереднього дня.

Національний банк України уточнив, що сьогодні офіційний курс долара складає 36,036 гривень за один долар, що відбулося у результаті зниження на 0,0047 гривень. Курс євро встановлений на рівні 38,5225 гривень за один євро, що відображає збільшення на 0,0707 гривень.

Важливим є той факт, що Національний банк України за останній тиждень помітно скоротив продаж валюти на міжбанку до 563 мільйонів доларів, наближаючись до середнього рівня продажів з початку року, який становив 570 мільйонів доларів. Тривала тенденція зниження обсягів продажів відображає поточну ситуацію на валютному ринку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ