АКТУАЛЬНО

ЦАХАЛ наніс потужні удари по позиціях “Хезболли” на півдні Лівану

Сьогодні вранці Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила масштабну повітряну операцію на півдні Лівану, завдавши ударів по тисячах ракетних установок, які належали терористичному угрупованню “Хезболла”. За повідомленням, яке надійшло від ЦАХАЛу, в операції було задіяно понад 100 винищувачів, що цілеспрямовано атакували об’єкти, здатні нести загрозу Ізраїлю.

Як зазначає видання The Times of Israel, більшість установок була спрямована на північ Ізраїлю, хоча деякі з них були орієнтовані на центральні райони країни. Цей обстріл підтвердив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу на початку надзвичайного засідання кабінету національної безпеки.

“Сьогодні вранці ми виявили підготовку “Хезболли” до нападу на Ізраїль. Після консультації з міністром оборони та начальником штабу ЦАХАЛу ми доручили ЦАХАЛу діяти на випередження, щоб усунути загрози. Відтоді ЦАХАЛ інтенсивно працює над тим, щоб запобігти загрозам… Він знищив тисячі ракет, спрямованих на північ країни; він також запобігає багатьом іншим загрозам і діє з великою потужністю — як у захисті, так і в атаці”, – наголосив Нетаньягу.

Прем’єр також закликав громадян Ізраїлю неухильно дотримуватись вказівок командування, підкреслюючи, що Ізраїль продовжує дотримуватись принципу: “хто шкодить нам — тому шкодимо ми”.

Реакція “Хезболли”

Незважаючи на потужні удари, представники “Хезболли” заявили, що їхня атака відбулася за планом, а превентивний удар ЦАХАЛу не досяг своєї мети. Терористи стверджують, що їхні дрони уразили “важливу військову ціль” в центральній частині Ізраїлю, зокрема дві військові об’єкти.

Сьогодні вранці “Хезболла” оголосила про запуск понад 320 ракет по півночі Ізраїлю та кілька дронів, які нібито обстріляли 11 військових баз. Одне з відео в мережі показує, як безпілотник врізається в шосе. Терористи заявили, що ці дії є помстою за вбивство високопоставленого командира “Хезболли” в Бейруті та політичного лідера ХАМАС у Тегерані.

Операція ЦАХАЛу в Лівані

У відповідь на дії “Хезболли” ЦАХАЛ здійснив масовані атаки по Лівану, намагаючись нейтралізувати загрози, що виникли. Джерело в уряді Ізраїлю підкреслило, що ця операція не є спробою розпочати війну, а радше спрямована на ліквідацію серйозної загрози для мільйонів ізраїльських громадян. Подальший розвиток подій, за словами джерела, залежатиме від подальших дій “Хезболли”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ