АКТУАЛЬНО

“Це Захід зазнав невдачі, а не Україна”: аналіз контрнаступу ЗСУ від Бена Ходжеса

Колишній командувач сил США в Європі, Бен Ходжес, розглядаючи провал контрнаступу України, висловив думку, що відповідальність за цей невдалий захід лежить на Заході. Відставний генерал заявив це в ефірі YouTube-каналу Silicon Curtain.

“Я був розчарований тим, що контрнаступ України не призвів до таких результатів, на які ми всі сподівалися. І, чесно кажучи, до таких результатів, які я передбачав. Ми, Захід, зазнали невдачі, а не Україна зазнала невдачі”, – відзначив Ходжес.

Однією з основних причин невдачі Ходжес вказав нездатність країн Заходу забезпечити Збройні Сили України літаками та високоточною далекобійною зброєю. Він висловив розчарування щодо того, що запланований контрнаступ не призвів до очікуваних результатів.

По суті, за словами експерта, це є свідченням неефективності підтримки Заходу в контексті українського протистояння російській агресії. Це також вказує на невідповідність між реальною ситуацією на полі бою та сподіваннями та стратегічними планами країн Заходу.

У світлі цих висловлених зауважень можна очікувати переосмислення стратегій та підходів до підтримки України з боку міжнародної спільноти, а також поглиблення обговорень щодо надання українським силам більш ефективної допомоги для ведення успішної оборони.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ