АКТУАЛЬНО

Японія відновлює роботу своєї найпотужнішої атомної електростанції

Регулятор ядерної енергетики Японії вирішив скасувати заборону на експлуатацію атомної електростанції Касівадзакі-Каріва компанії Tokyo Electric Power (Tepco), яка діє під його контролем. Заборона, яка була введена два роки тому через порушення в галузі безпеки, тепер анульована за рішенням регулятора. Електростанція Касівадзакі-Каріва, яка розташована на узбережжі Японського моря, має найбільшу у світі сукупну потужність своїх семи ядерних реакторів, перевищуючи 8200 МВт. Наразі всі енергоблоки на станції призупинені.

У 2021 році управління з ядерного регулювання (NRA) заборонило Tepco експлуатувати Касівадзакі-Каріва через порушення безпеки, але за цей період компанія зробила значний прогрес у покращенні безпеки атомної електростанції. Заходи були вжиті для захисту від терористичних атак та стихійних лих, а також покращено обладнання для безпеки ядерних матеріалів.

Незважаючи на скасування заборони, для відновлення роботи атомної електростанції ще потрібна згода місцевих органів влади в префектурі Ніїгата, місті Касівадзакі та селі Каріва, де вона розташована. Уряд Японії висловив намір сприяти взаєморозумінню та співпраці з місцевими громадами, визначаючи “безпеку насамперед” як пріоритетний принцип у цьому питанні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ