АКТУАЛЬНО

Церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі: феєрія на березі Сени

26 липня 2024 року Париж став свідком захоплюючої церемонії відкриття Олімпійських ігор, яка вразила світ своєю масштабністю і витонченістю. Цьогорічна церемонія відбулася на відкритому просторі, прямо на березі річки Сена, що стало яскравим відображенням духу та краси столиці Франції.

Змагання у столиці Франції проходитимуть з 26 липня по 11 серпня. Цього року на світовий турнір з’їхались понад десять тисяч спортсменів з різних куточків світу.

Олімпійські ігри 2024: яскраві фото і відео з церемонії відкриття в Парижі

Церемонія, окрім річки Сени, також проходила і в Садах Трокадеро. Захід включав в себе потужну шоу-програму з національними елементами Франції. У якості запрошених знаменитостей шанувальники побачили Леді Гагу, Селін Діон та інших виконавців.

Олімпійські ігри 2024: яскраві фото і відео з церемонії відкриття в Парижі

Серед спортсменів розіграють майже 330 комплектів нагород у 32 різних видах спорту. Нашу країну на змаганнях представлятимуть 140 спортсменів з 23 видів спорту. Найбільше представників буде з легкої атлетики – 25.

Олімпійські ігри 2024: яскраві фото і відео з церемонії відкриття в ПарижіПід час церемонії відкриття також відбувся парад спортсменів та запалення Олімпійського вогню. Відкривав Олімпійські ігри-2024 президент Франції Еммануель Макрон.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ