АКТУАЛЬНО

Дата найбільших у світі парламентських виборів оголошена в Індії

У суботу, 16 березня, виборча комісія Індії оголосила про найбільші в світі парламентські вибори, які розпочнуться з 19 квітня. Очікується, що в них візьмуть участь майже мільярд людей.

Близько 970 мільйонів громадян зареєстровані для голосування на понад мільйоні виборчих дільниць у цьому масштабному виборчому процесі, в якому прийматимуть участь близько 2400 політичних партій.

Змагатимуться за місця в парламенті прем’єр-міністр Нарендра Моді, який перебуває на посаді два терміни, та альянс з двадцяти опозиційних партій.

За результатами опитувань, наразі лідирує індуїстська націоналістична партія Моді “Бхаратія Джаната” (БДП).

Протягом декількох місяців перед оголошенням дати голосування Моді та його партія проводили передвиборчу кампанію, пропагуючи свої ідеї. Прем’єр-міністр активно відвідував різні регіони країни, відкриваючи нові проєкти, брав участь у релігійних заходах та виступав на публічних і приватних заходах.

За словами видання, Моді має на меті отримати 370 місць для БДП та понад 400 місць для очолюваного ним Національно-демократичного альянсу (НДА) у нижній палаті парламенту, що складається з 543 членів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ