АКТУАЛЬНО

ДБР розслідує хто винен в підриві складу з боєприпасами на Полтавщині

У Котельві стався вибух на військовому складі, який призвів до серйозних руйнувань. 23 липня о 20:25 на території військового підрозділу, де зберігалися боєприпаси для ударних безпілотних авіаційних комплексів, відбулася детонація. Це призвело до пожежі, яка охопила господарську будівлю площею 160 квадратних метрів і дві суміжні будівлі загальною площею близько 80 квадратних метрів.

Внаслідок вибуху загинув водій-електрик з роти безпілотників, а головний сержант і технік отримали різного ступеня травми і були госпіталізовані. Наразі триває пошук оператора роти, який зник після інциденту.

Слідство, яке веде Державне бюро розслідувань (ДБР), розглядає цей випадок у рамках кримінального провадження № 62024170010000614 за статтею 425 КК України. Відомо, що вибух стався на території тимчасової дислокації у Котелевському районі.

Місцеві жителі обурені, звинувачуючи владу у відсутності належної безпеки, адже боєприпаси зберігалися безпосередньо в центрі селища. На офіційній сторінці Котелевської громади спочатку з’явилося повідомлення про вибух, але його швидко відредагували, прибравши згадку про склад.

В результаті детонації було пошкоджено чи знищено близько 50 житлових будинків. Незважаючи на серйозні матеріальні втрати, серед цивільних постраждалих не було. Місцеві жителі вимагають від влади пояснень та покарання для відповідальних осіб.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ