АКТУАЛЬНО

Підвищте свою інтелектуальну вагу: 9 ефективних методів тренування мозку

Усім відомо, що можна тренувати м’язи, але чи знаєте ви, що мозок також можна піддати тренуванню? У цій статті ми розглянемо принаймні 9 способів покращити роботу свого мозку.

Спосіб №1: Центральна фігура

Людина є центральною фігурою в групі, яка зазвичай складається з п’яти осіб. Схожі на себе люди тяжіють один до одного. Таким чином, якщо ви встановите зв’язки з розумними людьми, навколо вас з’являться інтелектуали. Зверніть увагу на те, з ким ви проводите свій час.

Спосіб №2: Відпочивати

Можливо, здається дивним, але мозок також потребує відпочинку, щоб його можна було ефективно тренувати. Зайва напруга може призвести до зниження функцій мозку, тому важливо дозволяти йому відпочивати. Навіть відомо, що недостатній сон може знизити рівень IQ. Дайте своєму мозку заслужений відпочинок.

Спосіб №3: Читати

Читання – один з найкращих способів тренувати мозок. Цей метод дозволяє отримувати нові ідеї та покращує розумові здібності. Збільшення словникового запасу, поліпшення мови і розширення кругозору – це лише деякі переваги читання. Чим більше ви читаєте, тим більше ви розвиваєте свої аналітичні навички та збагачуєте свої знання.

Спосіб №4: Поживна їжа

Їжа – це джерело енергії, і вона може допомагати тренувати ваш головний мозок. Деякі продукти, такі як волоські горіхи (схожі на мозок), риба (лосось, тунець), багаті корисними жирними омега-3 кислотами, які поліпшують роботу нейронів.

Спосіб №5: Грати

Ігри, включаючи комп’ютерні, є ефективним способом тренування мозку. Розв’язання різних проблем, логічні завдання та прийняття рішень допомагають у розвитку мозку. Головоломки та судоку є особливо ефективними, а також деякі правильно підібрані комп’ютерні ігри можуть позитивно впливати на роботу головного мозку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ