АКТУАЛЬНО

Компанія Rheinmetall постачатиме десятки тисяч снарядів для України

Компанія Rheinmetall з Німеччини отримала нове замовлення на постачання кількох десятків тисяч снарядів різних типів для Збройних Сил України в 2025 році. Вартість цього замовлення становить понад 100 мільйонів євро, що додається до раніше укладених угод на артилерійські боєприпаси.

Новий контракт є продовженням серії угод на постачання артилерійських боєприпасів, які раніше були укладені з Бундесвером для Збройних Сил України та Німеччини. У липні 2023 року Rheinmetall уклав нову рамкову угоду з Бундесвером в артилерійному секторі, яка передбачає постачання сотень тисяч снарядів, підривників та металевих зарядів.

Згідно з угодою, яка розрахована до 2029 року, потенційний обсяг замовлень від Бундесверу становитиме приблизно 1,2 мільярда євро.

Прес-служба компанії Rheinmetall вказує, що необхідність поповнення запасів боєприпасів через війну в Україні призвела до укладання значних контрактів на артилерійські боєприпаси. Серед асортименту снарядів Rheinmetall є осколково-фугасний снаряд DM121, димовий/затіняючий снаряд DM125, снаряд з пошуковим підривником DM121 SMArt (спільно з Diehl Defence), а також універсальні 155-мм артилерійські боєприпаси Assegai виробництва Rheinmetall Denel.

Згідно з планами Європейського Союзу, надання Україні артилерійських снарядів передбачається протягом 12-місячного періоду. Наразі ЄС поставив близько 300 тисяч снарядів з обіцяного мільйона, але існує обурення, що можливо деяку кількість снарядів доведеться закуповувати за межами Євросоюзу через можливість затримок у поставках.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ