АКТУАЛЬНО

Нетаньяху оголосив про посилення бойових дій в Секторі Газа: війна триватиме до повної поразки ХАМАСу

Ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху анонсував збільшення бойових дій на території Сектору Газа та висловив рішучість продовжити війну до повного знищення терористичної організації ХАМАС. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на відеозвернення ізраїльського лідера.

У своєму заявленні Нетаньяху звернувся до громадян Ізраїлю, повідомивши про рішення поглибити військові дії в Секторі Газа. “Ми продовжимо війну до повної перемоги над ХАМАСом. Це єдиний шлях повернути наших викрадених, знищити ХАМАС і забезпечити, що Газа більше не буде загрозою для Ізраїлю,” – наголосив прем’єр-міністр.

Нетаньяху підкреслив, що війна вимагає великої ціни, зокрема, життя воїнів-героїв. Проте він запевнив, що Ізраїль не зупиниться, поки не досягне перемоги. “Ми робимо все, щоб зберегти життя наших воїнів. Але одного ми не зробимо: ми не зупинимося, поки не доб’ємося перемоги,” – додав він.

Конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС розпочався 7 жовтня, коли бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю, захопивши декілька населених пунктів та вбивши мирних мешканців. У відповідь Ізраїль оголосив про початок операції “Залізні мечі” і ввів війська на територію Сектору Газа.

Хоча в кінці листопада було досягнуто перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС, воно тривало лише до 1 грудня через порушення бойовиками угоди. Бойові дії в Секторі Газа продовжуються і супроводжуються бомбардуваннями та обстрілами, що призводять до жертв серед цивільного населення.

Міжнародна спільнота закликала Ізраїль до обережного ставлення до цивільних та уникаючи непропорційного застосування сили. У той же час, Біньямін Нетаньяху підтвердив рішучість Ізраїлю продовжувати війну проти ХАМАСу незважаючи на міжнародний тиск.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ