АКТУАЛЬНО

Німеччина, ймовірно, проживає свої останні дні як світова промислова наддержава, – Bloomberg

Агентство Bloomberg опублікувало прогноз щодо промислового виробництва Німеччини, яке зазнає тенденції до зниження через ряд факторів, включаючи конкуренцію зі сторони США, зменшення інтересу до німецьких товарів у Китаї та відсутність постачання дешевого російського газу.

За даними агентства, обсяг промислового виробництва в Німеччині спостерігає тенденцію до зниження з 2017 року, і цей спад посилюється внаслідок втрати конкурентоспроможності. Журналісти вказують на те, що “основи промислової машини Німеччини впали як доміно”, зокрема через конкуренцію зі сторони США за кліматичні інвестиції та зменшення інтересу Китаю як великого покупця німецьких товарів.

Одним із ключових факторів, які негативно впливають на німецьке промислове виробництво, є відсутність значних обсягів дешевого газу. Це стає сильним ударом для численних виробників у важкій промисловості.

Поміж іншими причинами такого стану справ вказують на “політичний параліч”, який охопив Берлін, що посилює внутрішні проблеми Федеративної Республіки Німеччина — застарілу інфраструктуру, старіння робочої сили та бюрократизм.

Цей прогноз став приводом для подальшого обговорення перспектив промислового сектору Німеччини та потреби у вжитті заходів для підтримки та стимулювання економічного зростання в країні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ