АКТУАЛЬНО

Сполучені Штати Америки включили єменський рух хуситів до списку міжнародних терористів

Протягом останніх місяців бойовики із єменського руху “Ансар Аллах”, відомого як хусити, вчинили небачені напади на військові сили США та міжнародні морські судна в Червоному морі та Аденській затоці. У відповідь на ці атаки адміністрація США включила єменський рух до списку терористичних організацій.

Майкл Салліван, представник адміністрації, визначив ці напади як класичний приклад тероризму, який ставить під загрозу безпеку персоналу США, цивільних моряків та міжнародних партнерів. Ці атаки також порушують світову торгівлю та загрожують свободі судноплавства. Відповідно до цього вирішено включити хуситів до списку терористичних організацій, щоб застосовувати ефективні заходи проти їхньої фінансової підтримки, обмежувати доступ до фінансових ринків та притягати до відповідальності за їхні дії.

Зазначено, що якщо хусити припинять свої напади в Червоному морі та Аденській затоці, Сполучені Штати готові переглянути своє рішення. При цьому наголошено, що санкції не розповсюджуватимуться на комерційні постачання продовольства, ліків та палива до єменських портів, і американські санкції на них не поширюватимуться. Рішення США буде реалізовано через 30 днів з метою забезпечення ефективного гуманітарного відділення та направлено на захист від хуситів, а не проти народу Ємену.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ