АКТУАЛЬНО

У спробі захопити Куп’янськ росіяни стягнули туди 100 тисяч військових

Сухопутні війська України продовжують стримувати наступ російських збройних сил у Харківській області. За словами підполковника Володимира Фітьо, начальника служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, ситуація залишається напруженою, але українські захисники успішно чинять опір супротивнику.

Наразі на Лимано-Куп’янському напрямку зосереджується значна кількість російських окупантів, що перевищує 100 тисяч осіб. Підполковник Фітьо зазначив, що російські збройні сили намагаються вдруге захопити місто Куп’янськ на Харківщині та спрямовують до цього колосальні сили.

Українські військові успішно утримують оборону та запобігають наступу противника. Незважаючи на зусилля російських військ, які прагнуть відновити свої втрати і поповнити підрозділи, особовий склад окупаційних військ залишається приблизно на тому самому рівні, близько 100 000 осіб.

Підполковник Фітьо також звернув увагу на активне використання мінометів російськими військами для обстрілів позицій Збройних Сил України. Це створює додаткові труднощі для українських військових і вимагає пильності в обороні.

Бойові дії також активно ведуться на Бахмутському напрямку, де українські захисники завдають серйозних втрат противнику. В один із днів було знищено кілька артилерійських одиниць, включно зі 152-мм гаубицями та іншим озброєнням.

Незважаючи на складність ситуації, українські сухопутні війська продовжують демонструвати високу боєздатність і готовність захищати свою країну від агресії. Події в Харківській області підкреслюють важливість підтримки українських збройних сил і необхідність миру в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ