АКТУАЛЬНО

Депутатів можуть позбавити відстрочки від мобілізації: Безугла роз’яснює ситуацію

За інформацією, яку розповсюдили ЗМІ, українськіх народних депутатів можуть позбавити відстрочки від мобілізації.

Про це повідомила народна депутатка Мар’яна Безугла, коментуючи ситуацію у своєму Facebook.

Вона зазначила, що мова йде про усунення дублювання у законопроєкті та необхідність прибрати окрему відстрочку для депутатів, оскільки їхні права вже прописані окремою статтею в Законі “Про статус народного депутата України”.

“Сьогодні до мене зверталися деякі обурені колеги, що в ході доопрацювання законопроєкту про рекрутинг, мобілізацію та військову службу виключається відстрочка чинним народним депутатам України. Спокійно! Не панікуйте! Прибирається дублювання”, – написала Безугла.

За її словами, вже існує відстрочка для депутатів у Законі “Про статус народного депутата України” (стаття 29), і додаткова відстрочка в Законі “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” не є необхідною.

“Не треба прирівнювати себе до осіб з інвалідністю, багатодітних сімей тощо та вимагати окремо прописаної відстрочки саме для нардепів”, – додала вона.

Безугла закликала українських депутатів не панікувати та розуміти, що їхні права вже захищені в законодавстві, і виключення дублювання є лише технічною правкою у законопроєкті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ