АКТУАЛЬНО

Китай закликає до проведення міжнародної конференції для вирішення конфлікту між Палестиною та Ізраїлем

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї виступив із закликом провести широкомасштабну міжнародну мирну конференцію для врегулювання конфлікту між Палестиною та Ізраїлем. Заяву було зроблено під час зустрічі з членами делегації Ліги арабських країн та Організації ісламського співробітництва у Пекіні.

Міністр наголосив, що цикл конфліктів між обома країнами пов’язаний з ігноруванням прав палестинського народу на державність, і вирішення протистояння полягає у втіленні концепції “рішення двох держав” та створенні незалежної Палестинської держави. Ван Ї закликав провести конференцію з якнайширшим представництвом країн світу та сформулювати дорожню карту для вирішення конфлікту з часовим графіком.

Міністр також висловив тверду підтримку Китаєм дипломатичним ініціативам арабських та ісламських країн у розв’язанні кризи в Газі та палестинського питання. Він підкреслив важливість дотримання міжнародного гуманітарного права та повне виконання резолюцій Ради Безпеки ООН та Генасамблеї ООН.

Члени делегації арабських країн високо оцінили підтримку Китаю та висловили сподівання на тісніше співробітництво для запобігання поширенню кризи, відновлення мирних переговорів та сприяння створенню незалежної палестинської держави для досягнення довгострокового миру на Близькому Сході.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ