АКТУАЛЬНО

Досліджуються можливості відповіді на російські ракети, що направляються до країн-членів НАТО – МЗС Польщі

Країни-члени Північноатлантичного альянсу розглядають різні стратегії щодо захисту свого повітряного простору, включаючи сценарії реагування на можливість збиття ракет, що належать до арсеналу російської армії та намірені перетину кордону НАТО над територією України. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі, Анджей Шейна.

“Конкретно, розглядається можливість збиття таких ракет, коли вони вже дуже наближаються до кордону НАТО. Проте це має відбуватися за погодженням з українською стороною та з урахуванням міжнародних наслідків. У такому випадку ракети НАТО атакували б російські ракети за межами території, охопленої Договором”, – пояснив він.

Щодо інциденту, коли російський дипломат Андрій Сергеєв не відповів на виклик польського МЗС у зв’язку з вторгненням російської ракети в повітряний простір Польщі, Шейна вважає це “дипломатичним дезертирством”, а саме проникнення снаряду в повітряний простір країни-члена НАТО вважає “актом тероризму”.

“Це був свідомий акт, російська Федерація не бажала провокувати конфлікт, вони розуміли, що якби ракета пройшла далі в Польщу, її б збили. Це спричинило б контратаку. Ця подія була спрямована на перевірку готовності оборони та уважності польських збройних сил”, – додав заступник міністра.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ