АКТУАЛЬНО

Довге життя: ключ до нього у пошуку сенсу життя

Рано чи пізно кожна людина стикається з питанням сенсу життя. Дослідження показують, що це визначення, в основному, відбувається після 60 років.

Люди, які активно роздумують про сенс життя, найчастіше знаходять його саме у цьому віковому періоді. Незалежно від того, чи вони знаходять щастя у сім’ї, друзях, кар’єрі або десь ще, розуміння сенсу життя і властиве йому оцінювання відбувається тільки в пізній стадії середнього віку. Автори дослідження, проведеного в США, спілкувалися з понад тисячею людей віком від 21 року до 100 років і старше. Виявилося, що саме після 60 років люди стають найбільш задоволеними своїм життям.

Одночасно наявність чітко сформульованої мети або сенсу життя позитивно впливає на фізичне і психічне здоров’я, що підтверджується результатами дослідження. За висновками вчених з Університету Каліфорнії в Сан-Дієго, здоров’я і сенс життя тісно пов’язані між собою.

Люди, які не можуть знайти відповіді на питання про мету свого існування до пізнього віку, ризикують скороченням свого життя. Результати дослідження, які опубліковані в Journal of Clinical Psychiatry, показали, що пошук сенсу життя після 60 років негативно впливає на емоційне здоров’я та когнітивні функції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ