АКТУАЛЬНО

Дрони СБУ атакували два нафтопереробні заводи у Росії

Безпілотники Служби безпеки України влаштували атаку на два нафтопереробні заводи у Росії, конкретно на Ільський та Афіпський НПЗ у Краснодарському краї. Про це повідомили власні джерела РБК-Україна.

За отриманою інформацією, на Ільському НПЗ сталася велика пожежа, унаслідок якої постраждала установка первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Ця установка, вартістю близько 50 млн доларів, є ключовою для виробництва дизпалива для військових потреб Росії.

Також джерела повідомили про успішну атаку на Афіпський завод, але наразі наслідки цієї атаки уточнюються.

Обидва нафтопереробні заводи розташовані на відстані близько 20 км один від одного. За інформацією місцевих пабліків, росіяни навіть змушені були використовувати літаки для протидії атакам, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

Поінформоване джерело зазначає, що такі нафтопереробні заводи є цілком законними цілями, оскільки вони не лише забезпечують паливом російські війська, але є важливими для економіки Російської Федерації. За його словами, Україна систематично атакує ці об’єкти і буде продовжувати робити це до тих пір, поки Росія, як Голіаф, не буде покарана.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ