АКТУАЛЬНО

Джо Байден може покинути президентські перегони

 Згідно з інформацією, оприлюдненою виданням Axios із посиланням на свої джерела, президент США Джо Байден може вирішити покинути президентські перегони, якщо його найближчі родичі та друзі ухвалять відповідне рішення.

Водночас джерела видання стверджують, що такий крок з боку близького оточення глави Білого дому навряд чи можливий і буде “шокуючим і несподіваним”.

Серед близьких, які впливають на рішення президента, портал виокремлює першу леді Джилл Байден, молодшу сестру президента США Валері Байден, друга і радника Теда Кауфмана, а також невелику групу помічників із Білого дому.

Як зазначає Axios, ця “рада старійшин” формувалася десятиліттями і “визначає всі великі й малі рішення в житті та президентстві Байдена”.

“Вони знають, що невдалі теледебати з Трампом були катастрофою. Але вони думають, що є проблиск надії”, – сказало джерело видання.

Також у статті йдеться про те, що прихильники Байдена проаналізували всі можливі сценарії та бачать мало шансів для будь-кого, окрім віцепрезидентки Камали Гарріс, стати кандидаткою від Демократичної партії, якщо глава держави вийде з президентських перегонів. Однак близькі президента впевнені, що у нього набагато більше шансів здобути перемогу над республіканцем Дональдом Трампом, ніж у Гарріс.

Водночас на рішення чинного американського лідера може вплинути Національний комітет Демократичної партії (НКДП), який після перших теледебатів Байдена і Трампа в четвер отримував повідомлення від “запанікованих законодавців, які бояться, що слабкість Байдена може коштувати партії місць у Конгресі США на листопадових виборах”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ