АКТУАЛЬНО

Греція легалізувала одностатеві шлюби

Парламент Греції у четвер прийняв законопроект, який легалізує одностатеві цивільні шлюби та надає одностатевим парам право на усиновлення дітей.

Грецький парламент, складений з 300 депутатів, підтримав законопроект із загальною кількістю голосів 176. Це стало кроком, який зробив Грецію однією з перших православних країн, що легалізували одностатеві шлюби.

Проект закону отримав значну підтримку від “лівої” опозиції попри напружені дебати. Однак члени правоцентристської партії “Нова демократія”, яку очолює прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, утрималися від голосування або віддали проти.

Після публікації в офіційному урядовому бюлетені закон набуде чинності. Рішення Греції відображає розділену думку громадян щодо одностатевих шлюбів, як показують останні опитування громадської думки.

Треба відзначити, що Православна Церква в Греції виступає проти одностатевих шлюбів, вважаючи гомосексуалізм гріхом. У той час як Римо-католицька Церква має більш м’яке ставлення, дозволяючи римо-католицьким священикам благословляти одностатеві пари у відповідних обставинах.

Щодо України, в березні минулого року у Верховну Раду було внесено законопроект про реєстровані партнерства, який розглядає питання надання партнерам в одностатевих і різностатевих парах рівних прав. Президент України Володимир Зеленський також відреагував на петицію щодо одностатевих шлюбів, зазначивши, що Міністерство юстиції працює над законодавчим врегулюванням цього питання шляхом запровадження інституту цивільного партнерства.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ