АКТУАЛЬНО

Сирський заявив про виведення українських підрозділів з Авдіївки

Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Олександр Сирський, оголосив про виведення українських військових підрозділів з Авдіївки.

Цю інформацію передав Головнокомандувач ЗСУ на своїй сторінці у Facebook, за його словами, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах”, – повідомив Сирський.

“Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Авдіївку ми все одно повернемо”, – додав він.

Тарнавський, з свого боку, заявив, що українські військові, діючи за отриманим розпорядженням, вийшли з Авдіївки на підготовлені позиції.

Він також повідомив, що станом на 21:00 16 лютого тривають важкі бої в місті, а на коксохімічному заводі виникла пожежа через обстріли російських військ.

Тарнавський також вказав, що на перший час 16 лютого жоден український підрозділ не був заблокований ворогом в Авдіївці. Операція з оборони міста продовжується.

Президент України Володимир Зеленський висловив свою позицію з приводу спроб російської армії захопити Авдіївку, заявивши, що у першу чергу вимагає збереження життя захисників України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ