АКТУАЛЬНО

Сильний вітер у Києві призвів до трагедії: двоє людей загинули і кілька дістали травми

Київ сьогодні зіткнувся з негодою, яка принесла з собою сильний вітер і часом небезпечні умови. Унаслідок падіння дерев двоє людей загинули, а кілька інших отримали травми. Мер столиці Віталій Кличко та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підтвердили цю інформацію.

Через шквальний вітер у Подільському та Шевченківському районах Києва двоє чоловіків, 65 і 35 років, загинули. Ще семеро жителів Києва дістали травми та переломи, з яких п’ятьох госпіталізували до лікарень столиці. У районі Оболоні вітрова стихія відірвала частину металевої конструкції зупинки громадського транспорту, що призвело до травм у жінки.

Крім того, у різних регіонах України сталися збої в електропостачанні. Електроенергія тимчасово відключилася в 12 регіонах, зачепивши понад 780 населених пунктів. Найбільші проблеми з електропостачанням зафіксовано у Хмельницькій, Рівненській та Львівській областях.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підкреслив, що рятувальники активно борються з наслідками негоди в усіх регіонах країни. Було розпиляно та прибрано близько 100 дерев, а оперативні групи Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліції реагують на повідомлення громадян.

У зв’язку з небезпечною погодою, згідно з рекомендаціями міністра Клименка, жителям столиці та інших районів необхідно щільно закрити вікна будинків, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. На вулицях слід уникати наближення до рекламних щитів і ліній електропередачі. У разі сильного вітру, рекомендується сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті та уникати перебування поблизу великих дерев, а також паркувати автотранспорт подалі від них.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ