АКТУАЛЬНО

Туреччина готова бути платформою для переговорів між Україною та РФ

На відкритті саміту зі стратегічних комунікацій Stratcom Summit 2023 у Стамбулі, міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан оголосив, що Туреччина розглядає переговори як найефективніший метод усунення загроз та припинення війни, і готова надати майданчик для мирних переговорів між Україною та Росією.

“Найефективнішим способом усунення загроз, безсумнівно, є якнайшвидше припинення війни шляхом переговорів… У разі визначення умов, Туреччина може знову прийняти мирні переговори між Росією та Україною”, – зазначив міністр.

Фідан також підкреслив, що Туреччина підтримує суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, включаючи Крим. У висловлюванні щодо палестино-ізраїльського конфлікту, він визначив необхідність повного припинення вогню та надання допомоги сектору Гази.

Міністр також заявив про інтенсивну дипломатію для створення двох держав у рамках ізраїльсько-палестинського конфлікту та висловив готовність Туреччини бути гарантом укладення угоди між Палестиною та Ізраїлем.

Темою Stratcom Summit 2023 є “Глобальна відповідь на гібридні виклики: стабільність, безпека, солідарність”, де порушується широкий спектр питань, включаючи боротьбу з дезінформацією, нові технології, стійкість в умовах криз і можливостей, гуманітарні та екологічні кризи, а також регіональну нестабільність на міжнародній арені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ