АКТУАЛЬНО

Війська НАТО ведуть штурм “російських” позицій на військових навчаннях

За повідомленням The Independent, війська НАТО активно ведуть штурм “російських” позицій під час військових навчань союзу.

Ударні вертольоти Apache здійснюють польоти для підтримки наземних військ, які активно штурмують укріплені траншеї, що імітують російські позиції. Під час запеклого ближнього бою солдати НАТО зачистили низку укріплених траншей і за допомогою безпілотних літальних апаратів і ракет відбили контратаку.

Як зазначає The Independent, в Естонії сили Північноатлантичного альянсу в рамках місії Swift Response під керівництвом Великої Британії беруть участь у найбільших військових навчаннях НАТО з часів закінчення холодної війни Steadfast Defender, які проходять від країн Балтії до Балкан. Навчання в Естонії видання називає “першими залпами” того, на що був би схожий сучасний конфлікт між великими державами, якби він почався на східному фланзі НАТО.

На аеродромі Нурмсі, за дві години їзди на танку від російського кордону, командувач оперативним розгортанням британських військ в Естонії бригадний генерал Джайлс Гарріс не сумнівається в необхідності боротьби з “явною і реальною загрозою” з боку Росії.

“За необхідності ми готові захищати кожну п’ядь естонської землі. У свідомості солдатів стратегічна мета і контекст, в якому ми проводимо ці тренування, безумовно змінилися. Той факт, що ми проводимо їх так близько до Росії, пояснює, чому так важливо перебувати тут”, – заявив Гарріс.

За словами британських військових, вони аналізують військові дії в Україні та використовують їх для калібрування маневрів, починаючи від численних способів використання безпілотних літальних апаратів і закінчуючи протидією масованим наступам.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ