АКТУАЛЬНО

Ердоган виступає на антиізраїльському мітингу на знак солідарності з Палестиною

Президент Туреччини, Реджеп Таїп Ердоган, взяв участь у великомасштабному антиізраїльському мітингу, що відбувся в Стамбулі. Цей захід став не тільки вираженням підтримки палестинцям, а й актом солідарності з Газою в умовах поточних конфліктів на Близькому Сході. Президент Ердоган закликав Ізраїль негайно припинити атаки на Газу і вийти зі “стану божевілля”.

Мітинг, який зібрав, за різними джерелами, від двох мільйонів людей і більше, пройшов на території аеропорту Ататюрка в Стамбулі. Президент Туреччини зробив яскраву заяву, вдягнувши на себе шарф у кольорах палестинського прапора, що символізувало його підтримку палестинського народу за часів бурхливих подій і напруженості в регіоні.

Ердоган висловив серйозне занепокоєння з приводу бомбардувань Гази, що тривають, і зазначив, що атаки на цей регіон знову зачіпають мирне населення, включно з жінками і дітьми. Президент Туреччини наголосив, що міжнародне співтовариство несе відповідальність за гуманітарну ситуацію в секторі Гази, і закликав західні країни та світову спільноту докласти зусиль для припинення насильства.

Слід зазначити, що захід відбувся в особливо підготовленій обстановці, з посиленими заходами безпеки. На мітингу були присутні не тільки жителі Стамбула, а й представники 39 провінцій Туреччини, яких доставили на спеціальних автобусах.

Присутність президента Туреччини на цьому заході стала частиною широкого світового діалогу з питання Близького Сходу і підтримки палестинського народу під час ескалації конфлікту. Ця подія відобразила позицію Туреччини щодо регіональних питань і продемонструвала готовність країни відігравати активну роль у миротворчих зусиллях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ