АКТУАЛЬНО

Естонські батьки відправили дітей у табір з терористами “Вагнера” в Криму

Терористи горезвісного угруповання «Вагнер» залучені до виховних програм табору у Криму. Туди звезли малечу не лише з РФ, але і з ЄС також.

Приголомшливі фотодокази оприлюднило провідне балтійське видання Delfi. Зазначається, що до міжнародного табору «Артек» прибули кілька десятків дітей з Естонії.

Батьки цілком свідомо й добровільно пішли на такий крок. У Міністерстві закордонних справ Естонії пояснили, що урядовцям відомо про проведення цього заходу, імена та прізвища тих, хто перебуває в окупованому Криму встановлюються.

«Відрядження дітей на загарбані Росією території та в райони, де ведуться бойові дії, є неприйнятним та безвідповідальним. Організація таких таборів — це спроба РФ створити так звану «мережу співвітчизників» для молоді, яка живе за кордоном. Ми знаємо про це і закликаємо батьків бути відповідальними, бо молоді люди, як правило, більш сприйнятливі до російської пропаганди», — прокоментували в естонському МЗС.

Чи будуть реальні рішучі кроки, а не порожня демагогія, у Таллінні не уточнили, посилаючись на процес вивчення ситуації, яка склалась. Українським дипломатам в Естонії також слід долучитися до цього, не відсиджуючись у посольстві й консульствах.

Залучення дітей до таких таборів може мати серйозні наслідки для їхнього світогляду та майбутнього. Відомо, що угруповання «Вагнер» активно використовує пропагандистські методи, спрямовані на формування лояльності до Росії серед молоді. Це викликає стурбованість як у міжнародних організацій, так і у представників країн ЄС.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ