АКТУАЛЬНО

Тепер про фото можна дізнатися все. Google запустив нову функцію

Google нещодавно запустив функцію під назвою “Про це зображення”, яка дає змогу користувачам перевірити походження та автентичність зображень, а також зрозуміти, як вони використовуються на інших веб-сайтах.

У своєму блозі багатонаціональна технологічна компанія зі США оголосила про своє прагнення створювати інструменти та ресурси, які допоможуть користувачам впевненіше орієнтуватися в мережі інтернет.

“Пошук Google має вбудовані інструменти для пошуку якісної інформації та розуміння контексту того, що ви бачите в інтернеті. Сьогодні ми оголошуємо про три нові способи отримання додаткової інформації про зображення, які ви знаходите, і про їхні джерела”, – йдеться в повідомленні в блозі.

На початку 2023 року компанія представила нову функцію у своєму пошуковику під назвою “Про це зображення”. 25 жовтня ця функція була розширена для англомовних користувачів Google Search по всьому світу. Цей інструмент дає змогу людям легко перевірити справжність і контекст зображень, з якими вони стикаються в інтернеті. Ось, що користувачі можуть дізнатися з його допомогою:

Користувачі можуть знайти історію зображення, включно з датою першої появи знімка або подібних фотографій у пошуку Google, а також чи опубліковано їх раніше на інших веб-сторінках. Це може бути корисно, коли зображення використовується поза контекстом і пов’язується з поточною подією, хоча воно насправді набагато старше.
Тепер Google Search надає можливість побачити, як інші веб-сайти використовують і описують зображення. Користувачі можуть побачити, як зображення використовується на інших сторінках і які думки про нього висловлюють інші джерела, як-от новинні сайти або сайти перевірки фактів. Ця інформація може бути корисною для оцінки тверджень, зроблених щодо зображення, а також для отримання точок зору і доказів з інших джерел.
Тепер користувачам доступні метадані зображення. Люди можуть переглядати метадані, додані творцями та видавцями зображень, включно з інформацією, що може вказувати на те, що зображення було створено або покращено з використанням штучного інтелекту. Усі зображення, створені штучним інтелектом Google, матимуть такі мітки у вихідному файлі.

“Тепер, маючи це зображення, ви можете переконатися, що похила вежа дійсно існує, а не є цифровою ілюзією”, – написали редактори блогу Google.

Щоб скористатися цією функцією, користувачам потрібно вибрати зображення в пошуку Google і клацнути на три крапки в правому верхньому кутку. Потім інструмент покаже дату публікації зображення, його історію в мережі і те, як воно описується на різних веб-сайтах. Google також обіцяє додати нові способи доступу до цього інструменту в найближчі місяці.

У червні 2023 року Google також представив функцію, яка допомагає людям зрозуміти, який одяг підійде їм незалежно від розміру, і надав додаткові можливості для пошуку товарів з використанням технології пошуку і розпізнавання зображень. Пошуковий гігант впровадив інструменти нейронної мережі, які допоможуть користувачам знайти свій власний стиль і уникнути походів у магазини.

Також цього ж місяця ШІ Google був навчений “бачити” зображення. Нейронна мережа заснована на технології Zero-shot Image Captioning від LG AI Research, яка дає змогу ШІ розуміти й описувати об’єкти або сцени, які він бачить уперше, використовуючи свій попередній досвід і знання, подібно до того, як це роблять люди.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ